Romantisk weekend på Inderøy

Ta en pause fra hverdagen, nyt tiden sammen og skap nye minner. Kun en time fra Trondheim og under en halvtime fra Steinkjer kan du invitere din kjære på en velfortjent weekend. Opplev lokal mat og drikke i rolige og autentiske omgivelser – sammen.

taylor-hernandez-NK-N6coeI5Y-unsplash_low

DATO:

september 16, 2024

HUSFRUA GÅRDSHOTELL - HISTORISK GRUNN OG MAJESTETISK UTSIKT

På høyden over Sakshaug Gamle kirke, ved minnesmerket etter Aasmund Olavsson Vinje, ligger trønderlåna Husfrua Gårdshotell. Med utsikt utover Straumen og fjorden er Husfrua et godt sted å være. Velkommen til gården, opplev den storslåtte utsikten og hverandre.

Overnattingen foregår enten i historiske omgivelser i trønderlåna, eller i et moderne gårdshus på tunet. Husfrua har 9 soverom med totalt 20 sengeplasser. Turstier like utenfor døra, kort veg til Øyna Kulturlandskapshotell (Skybar og resturant) og Inderøy Mosteri sin gårdsbutikk.

Når du besøker Husfrua forstår du lett hvorfor Aasmund Olavsson Vinje lot seg begeistre til å skrive “Her ser eg fagre fjord og bygder”.

 

 

SAGA BADEHOTELL - SAUNA OG BADEBRYGGE

SAGA ligger helt nede i sjøkanten med egen badebrygge og en flott stor terrasse med utsikt mot Borgenfjorden. Rett utenfor døra ligger SAGA SAUNA, en luksuriøs Iglucraft badstue med plass til 10 personer. Hos SAGA sover du godt i rolige omgivelser, og våkner til lukten av hjemmelaget brød. Vi er glade i frokosten, og serverer et variert frokostbord til husets gjester på kjøkkenet. Vertinnen underholder gjerne med historier om bygget og prosessen fra sagbruk til kreativt senter og hotell. Fra Saga er det gangavstand til Straumen sentrum og til Sundsand badestrand. Turstier like i nærheten.

 

 

ØYNA KULTURLANDSKAPSHOTELL

På toppen av Inderøy er man på et av de 15 beste hotellene i Europa (kåring 2022), Øyna Kulturlandskapshotell med egen restaurant og skybar Vi anbefaler å bestille bord i forkant av besøket.

Dag 1: Sjekk inn, få hvilepuls og nyt kvelden videre med fantastisk utsikt i Loftet - vår skybar.

Dag 2: Start dagen med en frokost med lokale råvarer, før du utforsker alt det spennende Inderøy og Den Gyldne Omvei har å by på. Avslutt dagen med en kulinarisk måltidsopplevelse i restaurant, Litjstua.

Dag 3: Frokost og avreise. Hvis været tillater det, så kan man nyte frokosten ute på balkongen fra rommet. Kanskje rekker dere en liten tur i området før avreise.

Fra Øyna ser man bort til naboen og trøndelåna Husfrua Gårdshotell - nok et unikt overnattingssted på toppen av Inderøy.

 

JEGTVOLDEN FJORDHOTELL

Velkommen til sjøkanten av Inderøy. Jegtvolden ligger idyllisk til helt nede ved fjorden, her kan man også komme sjøvegen. Mulighet for å kjøpe lunsj, middag og god drikke. I nærområdet rundt Jegtvolden finnes mange muligheter for aktiviteter, alt fra naturopplevelser til fantastiske matopplevelser. Et hotell helt for seg selv har sine fordeler. Like utenfor døra går det en tursti man kan følge inn til Straumen sentrum.

 

 

TING Å GJØRE SAMMEN:
Nils Aas - Utstilling.
Berg Gård - Akevittsmaking på bestilling.
Primstaven - Intimkonserter - følg med på hva skjer.
Muustrøparken - En liten park i sentrum, opplev skulpturene av Nils Aas.
Øyna Kulturlandskapshotell - Fine turområder, Putball, Inderøy Mosteri og Husfrua ligger i nabolaget.
Loftet Skybar - Her kan dere nyte forfriskende drinker  inspirert satt sammen av lokale smaker fra Trøndelag og Inderøy. Vi har også et bredt utvalg av alkoholfrie drinker.
Husfrua Gårdshotell - Se minnesmerket til Aasmund Olavsson Vinje. Turstier, treningsløyper rett utenfor døra. Inderøy Mosteri og øyna Kulturlandskapshotell ligger i nabolaget.
Rostad Gård: En historisk perle. Rostad Gård på Inderøy fremstår som et levende vitnesbyrd og var en storgård og hjem til Statsminister Ole Richter. Arkitektur og interiør er fra 1860 – 1900 tallet og Flere rom er i original stand med møbler fra tidsepoken. Omvisning på bestilling.
Jegtvolden Fjordhotell - Nyt livet i sjøkanten, eller følg turstien som går til sentrum.
Inderøy Gårdsbryggeri - Ølsmaking på bestilling.
Selsethloftet - Møt dyra ute på gården, prøv den store huska for to, kjøp softis eller gå turstien bak gården. Kort veg til Northugrunden og gullstatuen av Petter Northug.

 

 

GÅRDSUTSALG & HANDEL (NB! sjekk åpningstider før dere stikker innom):
Inderøy Mosteri - Gårdsbutikk med egenprodusert eplemost og annet.
Berg Gård - Kjøtt, rapsolje og sennepsprodukt fra egen gård, pluss mye annet spennende.
Inderøy Gårdsbryggeri - Øl, mjød og cider fra egen produksjon.
Primstaven - Nye og gamle bøker, plakater, krystaller, vintage klær, fantasy-spill og mye mer.
Bunadsaum - Bunader sys på bestilling, selger også tilbehør til bunader.
Galleri Mitsel - Kopper og annet i keramikk og porselen, akvareller. Alt fra egen produksjon. Salg av klær.
Nils Aas - Galleributikk med mye spennende og unikt.
Kjerringa Mé Straumen - Retro, gjenbruk og antikk.
Jostu - Gavebutikk, mye egenproduserte produkt som handleposer og stearinlys.
Selsethloftet - Garn, gaveartikler, håndstrikkede produkt, lokalproduserte keramikkprodukt, spekepølse og flatbrød fra Framverran. Egen krok med vintage, brukt og antikk.
Inderøy Slakteri - Slakteributikk med ferskvaredisk, spekemat, prisbelønte produkt, ferdige middagsretter og salg av tilleggsprodukt.
Gangstad Gårdsysteri - Gårdsis, ost, kjeks, marmelader, drikke og andre varer (NB! stengt i helgene).

 

 

STEDER Å SPISE:
Kjerringa Mé Straumen - lunsjretter av lokale råvarer, nydelige kaker. Idyllisk sted i et av de eldste husene i sentrum.
Marens Bakeri - Glutefri bakst, lunsjsted.
Øyna Kulturlandskapshotell - Lunsj og middag, anbefaler bordbestilling.
Jegtvolden Fjordhotell - Lunsj og middag, anbefaler bordbestilling.
Selsethloftet - Kaffe og hjemmebakte kaker (åpent fredag og lørdag).
Primstaven - Forfriskninger, kaffe og enkel servering (åpent alle dager).

 

 

UTSTILLING & OMVISNING:
Nils Aas - Galleri/utstilling
Galleri Mitsel - Salgsutstilling, akvarell
Rostad Gård - Historisk guidet omvisning ved bestilling
Hustad kirke - Omvisning ved bestilling.
Sakshaug gamle kirke - Omvisning ved bestilling.
Marens Bakeri - Salgsutstilling.