Hvordan reise til til Inderøy

Inderøy er lett å nå, enten du kommer med fly, tog eller bil. Med Trondheim Lufthavn Værnes omtrent en time unna, er veien aldri lang når du skal reise til Inderøy.

bil

MED BIL

Sørover er det 10,5 mil til Trondheim, og cirka 23 mil til både Oppdal og Røros, mens det nordover er 2 mil til Steinkjer, 12,5 mil til Grong og 60 mil til Bodø.

Kommer du sørfra langs E6 har du to alternativer. Du kan ta av ved Bunnpris på Røra, og ankomme Inderøy via Flagveien. Veien er svingete og kupert, men går gjennom et vakkert kulturlandskap, og underveis passerer du blant annet Sund Folkehøgskole. Avkjøringen er skiltet med “Den Gyldne Omvei” fra E6.

Alternativet er å kjøre ytterligere cirka 1 km og ta av inn på Fv. 755 til Straumen sentrum på Inderøy. Turen inn mot Straumen sentrum går delvis langs Borgenfjorden.

Kommer du nordfra langs E6 kan du ta av på Vist, 6 kilometer sør for Steinkjer sentrum. Du kommer da inn på Fv. 761, som først tar deg til tettstedet Sandvollan, og deretter Straumen, som er kommunesenteret på Inderøy. Også avkjøringen på Vist er skiltet “Den Gyldne Omvei”.

tog

MED TOG

Skal du reise til Inderøy uten bil, er det å ankomme Inderøy med tog fra SJ Nord og bestillings- transport et godt alternativ.

Da reiser du med Trønderbanen og stasjonen heter Røra. Den ligger cirka 7 kilometer sørøst for Straumen på Inderøy. Merk at tilbringertransport fra Røra må bestilles minimum 3 timer i forveien, og gjelder for et begrenset antall avganger. Se full oversikt over hvordan bestille tilbringertransport fra Røra på Inderøy.

Lokaltoget Trønderbanen fra Trondheim stopper i tillegg til Røra stasjon, på Sparbu og på Steinkjer stasjon, cirka 22 kilometer nord for Straumen.

buss

MED BUSS

Fra både Steinkjer, Levanger og Vanvikan på Fosen kan du reise til Mosvik sentrum og Straumen sentrum på Inderøy med buss / AtB.

Sjekk reiseruter her

fly

MED FLY

Trondheim Lufthavn Værnes er nærmeste flyplassen, kun 7,5 mil unna, sørover i retning Trondheim.

Fra Værnes kan du ta toget til Røra stasjon, og benytte deg av tilbringertjeneste videre. Se i såfall informasjon om “reise med tog” på denne siden.

Til Trondheim Lufthavn Værnes kan du fly med Norwegian Air Shuttle, SAS, Widerøe eller Air Baltic.

Sykkel

TIPS TIL REISEN LANGS DEN GYLDNE OMVEI

Korte avstander mellom opplevelsene og det vakre kulturlandskapet er forlokkende når du skal på sykkelferie. Noen kommer syklende til Inderøy, mens andre velger å komme med toget og leie sykkel når de kommer fram.

Opplev Inderøy på sykkel.

Hvordan reise grønt på Inderøy og langs Den Gyldne Omvei.

Planlegg turen

Få mest mulig ut av oppholdet

Opplevelser

pil-ikon

Komme seg hit

pil-ikon

Kart

pil-ikon

Overnatting

pil-ikon

Kontakt oss

pil-ikon