Inderøy kommune - vekst, utvikling, kultur, innovasjon

Inderøy kommune ligger omtrent midt i Trøndelag og består av de tidligere kommunene Inderøy og Mosvik, som bringes sammen av den mektige Skarnsundbrua, i sin tid verdens lengste skråkabelbro. Tar du turen langs Den Gyldne Omvei på Inderøy kommer du til en rekke aktører som både stiller ut, selger og lar deg smake på det de produserer. Flere gårdsbutikker selger både egne og naboens produkter, laget av råvarer fra egen gård - kortreist og ureist.

Mangfoldig natur

Med halvøya Inderøy sitt vakre kulturlandskap og halvøya Mosvik på Fosen sine grønne, skogkledte åser er det et stort naturmangfold som venter deg som kommer på besøk til Inderøy og Innherred. Tettstedet Straumen regnes som sentrum på Inderøy, mens Mosvik sentrum har tilsvarende status på Fosen-siden av brua. Straumen, som er det offisielle kommunesenteret, har fått navn etter Norges nest sterkeste tidevannsstrøm, bare slått av Saltstraumen utenfor Bodø. Det spesielle Inderøylyset har opp gjennom årene lokket mange billedkunstnere, fotografer og forfattere hit, med håp om å fange magien på lerretet, eller å gjenskape det med ord.

Kultur og kunstkommunen Inderøy

Inderøy er en kommune med et yrende kulturliv. De populære skoletilbudene Inderøy videregående skole og Sund Folkehøgskole har et særlig fokus på musikk, dans og drama, og Inderøy har også flere festivaler innen disse kulturgenrene. Blant de mest populære arrangementene er Straumen Open, dansefestivalen Kortreist Dansefestival, visefestivalen Gullkåinn og jazzfestivalen SoddJazz. Det årlige Båttreffet i Kjerknesvågen tiltrekker seg også besøkende fra hele Trøndelag.

Mange vil nok også dra kjensel på navnet Nils Aas, som vokste opp på Inderøy. I dag er Nils Aas tilstedeværende i form av kunstverkstedet i Straumen sentrum, som bærer hans navn, og hvor flere av hans kjente skulpturer og tegninger er utstilt.

Skapekraft i mange former

Gårdsliv, dyrking og foredling er uttrykk for en skaperkraft som har preget Inderøy både før og etter Nils Aas. Mens det fra langt tilbake i stor grad handlet om å være selvberget med mat, handler Inderøy i dag mye om å skape opplevelser innen alt fra kunst og håndverk til lokal mat for salg.

Planlegg turen

Få mest mulig ut av oppholdet

Opplevelser

pil-ikon

Komme seg hit

pil-ikon

Kart

pil-ikon

Overnatting

pil-ikon

Kontakt oss

pil-ikon