Nils Aas Kunstverksted

Nils Aas Kunstverksted er museum for en av Norges fremste billedhoggere, Nils Aas. Kunstverkstedet ligger i Straumen sentrum, i nærheten av hans barndomshjem.

Her kan du oppleve flere av hans verk gjennom en tredimensjonal installasjon, med skulpturer, tegninger og relieff som sammen forteller om hans liv og virke. Midt i galleriet står det ikoniske verket Bauta av stablet ved.

Nils Aas (1933-2004) vokste opp på Straumen i sin fars møbelverksted. Det var der de første trekulpturene ble spikket og grunnlaget lagt. Han debuterte som billedhogger på høstutstillingen i 1964, og fikk i 1972 sitt gjennombrudd med statuen av kong Haakon VII på 7. juni-plassen i Oslo. Nils Aas sin verkliste er lang og omfatter et bredt spekter av teknikker, materialer og kunstneriske uttrykk.

GALLERI

I tillegg har Nils Aas Kunstverksted skiftende utstillinger med norsk og skandinavisk samtidskunst. Du finner informasjon om aktuelle utstillinger på hjemmesiden Nils Aas Kunstverksted

VERKSTED

I hele sommersesongen er det åpent verksted. Her er du hjertelig velkommen til å prøve deg på leire, tegning og maling. Kunstverkstedet har også organiserte verkstedaktiviteter, som kurs, undervisning og egen skulpturklubb for barn.

SKULPTURPARK

Et lite steinkast unna Nils Aas Kunstverksted ligger Muustrøparken. Parken er et populært besøksmål både på grunn av sine 11 Nils Aas-skulpturer og sin botanikk. Guidene på Nils Aas Kunstverksted gir deg gjerne en omvisning i parken med dens mangfoldige innhold, etter forespørsel.

NETTBUTIKK OG MUSEUMSBUTIKK

Nils Aas Kunstverksted har både en nettbutikk med et bredt utvalg grafikk og unike Nils Aas artikler, og en museumsbutikk. I museumsbutikken finner du grafikk, skulptur, kunsthåndverk, kunstbøker, tegneserier og kunstmateriell til barn og voksne. Museumsbutikken har også en egen Nils Aas avdeling med blant annet kataloger, plakater, skulptur, grafiske trykk og suvenir.

 

ÅPNINGSTIDER

Mandag: Stengt
Tirsdag: 11:00–16:00
Onsdag: 11:00–16:00
Torsdag: 11:00–16:00
Fredag: 11:00–16:00
Lørdag: 11:00–16:00
Søndag: 11:00–16:00

Avvikende åpningstider

KONTAKT

Telefon: 74 15 52 12 Nergata 12, 7670 Inderøy Gå til nettside

Kart fra Google Maps

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å se kart fra Google Maps.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler