Bli bedre kjent med - Den Gyldne Omvei

Kåringen som årets kulturkommune satte fart i samarbeidet i reiselivet på inderøy. Resultatet ble Den Gyldne Omvei, et samvirke med egne medlemmer.

Vegstrekningen Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune i Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis. Langs Den Gyldne Omveien kan du besøke kunsthåndverkere i sine verksted, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum, skulpturpark, – og du kan spise og sove godt i fredelige og unike omgivelser. Hvilepulsen er gjerne litt lavere på Inderøy enn andre steder, og det vil også du oppdage når du kommer hit som på besøk.

Det tar 12 minutter å kjøre E6 mellom Røra og Vist. Den Gyldne Omvei tar 8 minutter mer…. eller en dag, ei uke, en hel sommer, et helt liv…

Planlegg turen

Få mest mulig ut av oppholdet

Opplevelser

pil-ikon

Komme seg hit

pil-ikon

Kart

pil-ikon

Overnatting

pil-ikon

Kontakt oss

pil-ikon

Historien til Den Gyldne Omvei

Årets kulturkommune

Inderøy kommune ble i 1996 kåret til "Årets kulturkommune" i Norge. Kommunen arrangerte etterpå en idedugnad hvor målet var å få til et tettere og bedre samarbeid om reiselivet. På dette møtet ble navnet "Den Gyldne Omvei" lansert, noe som i ettertid har vist seg å være gull verdt.

Kommunen, ved daværende næringssjef Einar Jakobsen, inviterte i etterkant de bedriftene han mente kunne passe inn i planene, og i 1998 ble det så stiftet et andelslag.

Antall medlemmer

Kåringen som årets kulturkommune satte fart i samarbeidet i reiselivet på inderøy. Resultatet ble Den Gyldne Omvei, et samvirke med egne medlemmer.

Ved oppstart var det 10 bedrifter som ble med, og man laget felles vedtekter og opptakskriterier som måtte følges og oppfylles. For å sørge for et ryddig samarbeid ble det skrevet ned egne regler for samarbeidet. Disse reglene har siden blitt justert mange ganger og kravene for å bli medlem har med årene bare blitt strengere.

Straumen - Norges mest attraktive by 2020

“Norges Mest Attraktive By” kåres hvert år av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I september 2020 var det Straumen, kommunesenteret i Inderøy, som gikk seirende ut foran Hamar og Porsgrunn. Det var første gang et tettsted uten bystatus fikk Attraktiv by-prisen.

2023

Den Gyldne Omvei feirer 25 år. Fra å være ca 10 medlemmer i starten, så har medlemsmassen mer enn fordoblet seg. Det er i dag 24 medlemmer i samviket.