Selsethloftet – 5 år i Framverran

Denne uken feirer Selsethloftet hele 5 år. Dette markeres fredag 13. september kl 13.00 - 17.30 med romkake og kaffe til kr 50,- Alle som kommer innom er være med i trekning av ei veske fra Handed By.

CST_6899

DATO:

september 12, 2024

TILBUD fredag 13. september:
30 % på garn fra Lima og Nepal
Romkake og kaffe kr 50,-

Hva er bakgrunnen for etableringen av Selsethloftet?
Berit Selseth har vokst opp som odelsjente på den fine gården Selseth i Framverran. Allerede som lita jente drømte hun om å starte butikk i sommerfjøset, dette fjøset ble etterhvert revet, men drømmen besto. Da hun som voksen tok over hjemgården, fikk hun realisert "ungpikedrømmen" med gårdsbutikk og en liten kafé på loftet av den nybygde garasjen. Her har man flott utsikt mot Selsetvika og Skarnsundet.

Tradisjonell hjemmebakst
Berit er tradisjonell og lager all bakst fra bunnen av - gjerne kaker og bakverk hun selv er oppvokst med på gården. Her kan man kjøpe en god kopp kaffe og en nydelig kake eller annen bakst, og nyte utsikten. Kanskje møter du også kjentfolk og kan slå av en prat.

Gårdsbutikken

I gårdsbutikken finner du et variert varetilbud som garn, strikketilbehør, interiør, hjemmestrikka plagg, sauskinn, spekepølsa Framverran-pøls, lakseprodukt, hjemmelaget såpe, lys og mye mer. Mange produkt er håndlaget både fra Framverran, Inderøy, Leksvik, Mosvik og Indre Fosen.

Gårdsdyra
På sommerhalvåret kan man hilse på dyra som beiter rundt gården, både sau, lam, Dexter-kyr, er du heldig kan du også observere rådyr, hare eller elg.

Åpningstider
Selsethloftet holder åpent stort sett hver fredag 13-17.30 og lørdag 11-16. Sommerhalvåret er det utvidet åpningstid. Vi anbefaler å sjekke åpningstidene FØR dere tar turen. Se her

 

Ting å gjøre rundt Selsethloftet
Bak Selsethloftet går det en sti opp til den fine huska for to - her er det nydelig utsikt, og lett å gynge bort både tid og sted. Langs stien er det også gjemt fargede baller - en letekonkurranse, spør Berit om dette. Det er også mulighet for å prøve Frisbeegolf. Forbi Selsethloftet går det også en kultursti, denne går fra Kvennavika til småbåthamna i Venneshamn, perfekt for deg som liker historie. Ikke langt unna er også gullstatuen av Petter Northug, eller Northugrunden. En 5,5 km lang turløype som går rundt hjemgården til Petter, Tomas og Even Northug. Dette var treningsrunden til Northug-gutta da de bodde hjemme.

Medlem av Den Gyldne Omvei - hva betyr det for Selsethloftet?
Berit og Selsethloftet har vært stolt medlem av Den Gyldne Omvei i 2 år, og ser at flere utenlandske turister har tatt turen innom den lille kaféen og gårdsbutikken i Framverran.