Muustrøparken

Skulptur- og folkepark like ved Nils Aas Kunstverksted, på idylliske Straumen, Inderøy.
I parken er det elleve skulpturer av billedhogger Nils Aas (1933 – 2004), åtte av skulpturene er gitt i gave fra kunstneren selv, resterende er gitt i gave fra hans familie eller oppført av Muustrøparkens venner.

Muustrøparken ble etablert som Inderøy kommunes tusenårssted (år 2000).
Parkens motto er «Møtet mellom gammel og ny tid». Her finnes gamle ærverdigheter som Muusbrua fra 1816 og Ringstu, et av de eldste husene i Straumen. Muustrøparken er tilrettelagt for aktiviteter og kulturarrangement og inneholder amfi som rommer 500 mennesker og scene, lekeområde for barna, skotthyllbane, kvernhus med mikrokraftverk og et variert planteliv.

Inderøys kommunevåpen med fire gullflyndrer på rød bunn ble i sin tid tegnet av Nils Aas. Gullflyndra var en delikatesse fra Børgin i gamle dager. Skulpturen Flyndre av Nils Aas i Muustrøparken var et samarbeidsprosjekt mellom Nils Aas og Vang Mekaniske Verksted på Inderøy. I 2006 ble skulpturen Flyndra av Nils Aas tillagt lyd, komponert av Øyvind Brandtsegg.
Besøkende fra fjern og nær lar seg imponere av helheten og den idylliske og fredelige stemningen som er i parken. Nils Aas Kunstverksted liggerbare et par hundre meter unna og tilbyr egne formidlingsopplegg for grupper.

ÅPNINGSTIDER

Mandag: Døgnåpent
Tirsdag: Døgnåpent
Onsdag: Døgnåpent
Torsdag: Døgnåpent
Fredag: Døgnåpent
Lørdag: Døgnåpent
Søndag: Døgnåpent

Avvikende åpningstider

KONTAKT

Telefon: 74 12 42 00 Muustrøa 4, 7670 Inderøy

Kart fra Google Maps

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å se kart fra Google Maps.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler