To nye spesialiteter hos Gangstad Gårdsysteri

Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen delte ut Spesialitet til to produkter fra Gangstad Gårdsysteri under åpning av Trøndersk Matfestival 2025.

DATO:

august 18, 2025

"Det er få produkter som slipper gjennom nåløyet og mottar Spesialitet. Og så - er det noen ytterste få lokalmatprodusenter - som klarer dette flere ganger. Gangstad Gårdsysteri er en slik produsent", sa statsråden under tildelingen.

De to nye produktene er i serien med gårdsis fra Gangstad, hvor det brukes lokale smaker så langt det lar seg gjøre.

Solbær Yoghurtis
Lages av Gangstad sin egenproduserte melk. Deretter blandes det inn solbærsaft og en sukkerblanding. “Solbær Yoghurtis” har en fin farge og en innbydende duft av solbær.

 

Bringebærnytelse - En frisk og syrlig sorbet.
Bringebærene er fra Sparbu og varmes og presses og saften blandes med søtningslake og vann før pasteurisering. “Bringebærnytelse” dufter av modne bringebær og har en flott og luftig konsistens.

 

"Gangstad Gårdsysteri har i en årrekke fått tildelt Spesialitet på flere av sine osteprodukter. At de nå også mottar Spesialitet for isene sine er gledelig", sier Marit Strand som er fagsjef for Spesialitet.

Hva er Spesialitet?
Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge.
En uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse bestemmer hvilke produkter som har høy nok kvalitet til å være kvalifisert til ordningen.


Vi i Den Gyldne Omvei gratulerer til Gangstad Gårdsysteri med utmerkelsene - Vi er stolte av deres Inderøy-produkt, dette er stor stas!

 

FOTO: Oi! Mat og drikke/Albertine Vestvik