Sennepsproduksjon på Berg Gård – de eneste i Norge som dyrker egne sennepsfrø

På den innholdsrike gården i Inderøy dyrkes det nå også sennepsfrø, som den eneste sennepsprodusent i Norge med dyrking på egen jord. Når sennepsåkeren er i full blomst, vises den solgule åkeren på lang vei.

DATO:

juni 3, 2024

Sennepsfrøene blir brukt i seks typer selvprodusert sennep fra merket 64 grader nord. Her produseres det også rapsolje av raps dyrket på egen mark. To ingredienser som kan være base for en rekke matprodukt.

 

Pølsesennep på flaske - årets nyhet

I sommer lanserer de søt og sterk pølsesennep på spruteflaske - Ny Inderøysmak til årets grillsesong. Vi gleder oss!

 

Sennepstyper på glass
- Honningsennep

- Akevittsennep

- Sennepssaus

- Julesennep

Akevittproduksjon på egendyrket karve

På Berg Gård produseres det også flere typer Inderøy-akevitt fra Inderøy Brenneri, produksjonen er basert på egendyrket karve. Akevitten fås kjøpt i Vinmonopol og serveringssteder rundt omkring i Norge.

 

Kjøttproduksjon, gårdsbutikk og serveringssted

På gården har de også med sau, frilandsgris og birøkt. Alt blir foredlet og solgt, eller servert på gården. Stikk gjerne innom deres koselige gårdsbutikk, landhandleriet, butikken er en opplevelse i seg selv. Her finner man noe til enhver smak, både ureiste egenproduserte produkt (rapsolje, sennep og spekepølser) og produkt fra andre leverandører. I tillegg har de et serveringssted, Slakteriloftet, som leies ut til selskap og arrangement, da serveres det selvfølgelig ureist mat produsert på gården.

 

Målet er å utnytte hele kulturlandskapet på gården

Fra starten av drev Berg Gård ensidig kornproduksjon, men i dag driver de en allsidig produksjon hvor de prøver å utnytte alle gårdens ressurser som hus, innmark, utmark, beite og kulturminner. Kort sagt, på Berg Gård er målet å å utnytte hele kulturlandskapet i en næringsmessig sammenheng.

 

Er det langt å kjøre til Berg Gård?

Fra Straumen sentrum - 11 min med bil

Fra Steinkjer - 24 min med bil
Fra Trondheim - nesten 2 timer med bil

Det er også en fin tur å sykle til Berg Gård.

 

En gyllen sennepsåker i full blomst! Foto: Vebjørn Berfjord.

 

Sennep, rapsolje og spekemat fra Berg Gård kan kjøpes i deres egen nettbutikk:
For dere som ikke har anledning til å dra innom Berg Gård i Inderøy, men ønsker å teste produktene; Er det mulighet til å kjøpe rapsolje, spekemat og sennepsprodukt i deres nettside.