Årets sommerutstilling på SAGA

Velkommen til åpning av SAGA's Sommerutstilling den 16 juni kl 18:00-20:00. Vi byr på noe friskt i glasset, musikk-innslag fra Virvel, Koret på Straumen, og flott fotografi!

I år er 13´de året vi inviterer til sommerutstilling på SAGA. Tradisjon tro avslutter vi åpningen med en dukkert (frivillig) på Sundsand Badestrand, så ha med badeklær hvis du vil delta på det.

HOVEDGALLERIET:
Close to Home med Anna Clarén

DEBUTANTGALLERIET:
Avgangsutstilling NORDphotography's Mentor Program 2023

Utstillingen henger frem til 18 August, med åpningstider i galleriet fra kl 12:00-17:00 tirsdag til søndag (mandager stengt).

OG er du en foto entusiast:
Mini-Workshop med Anna Clarén dagen etter åpningen: 17 juni fra kl 09:00 - 21:00 inviterer vi til 12 timer i fotoboblen med Anna Clarén. Passer for alle som ønsker å ta mer personlige bilder. Mer info finner du på https://www.facebook.com/events/s/mini-workshop-med-anna-claren/971346901098501

Årets hovedutstiller er en av Sveriges mest kjente fotografer, Anna Clarén. Clarén regnes som en av de mest innflytelsesrike samtidsfotografene i Sverige, og mottok Årets Bilds hederspris i 2022. Ho har hatt separate stillinger ved blant annet Dunkers i Helsingborg, Malmö Museer og ved Fotografiska i Stockholm. Anna åpnet sin retrospektiv utstilling Need to be Needed ved Värmlands Museum i Karlstad høsten 2023.

Utstillingen på SAGA vil være Clarén’s første galleri-utstilling i Norge.
I tillegg til hovedutstillingen viser vi i Debutant Galleriet Mentor Utstillingen for NORDphotography’s Mentor Program 2023.
Utstillingen viser 8 ulike prosjekter signert følgende fotografer:
- Melissa Hegge
- Elin Martinsen
- Bente Nordhagen
- Trond Jonassen
- Ellen Haug
- Kjersti Holst
- Liv bjørvik
- Gry Cecilie Spro

HOVEDGALLERIET:
Vi vil vise Claréns prosjekt ‘Close to Home’.
‘I bildserien Close to home (2013) återvänder Clarén till sin dagboks dokumentation av den egna vardagen. I privata bilder skildrar Clarén det som nu står henne närmast: familjen, barnen och vännerna. Fotografierna blir ett försök att frysa och bevara de lyckliga ögonblicken. Det blir till en bevisföring av det liv som levs i rädslan om att allt kan gå förlorat. Vi fotograferar alla till våra fotoalbum; familjebilder som får en central betydelse i våra liv. Vi ramar in och hänger upp familjeporträtten på väggen. Bilderna blir som ett bevis på kärlek, vänner och familj och är en del av skapandet av den egna identiteten’. - Maria Patomella, Utställningsansvarig at Kulturhuset Stadsteatern.
Utstillingen handler følgelig om identitet, og om hvordan livets viktigste ingredienser, som familie, venner, kjærlighet, der vi bor, naturen rundt oss er med på å former oss til den vi er, i kombinasjon med de utfordringer vi møter på vår vei.
Fotografen vil være tilstede på åpningen av utstillingen.

OM ANNA CLARÈN
Anna Clarén (1972) er en fotograf og kunstner som arbeider i en subjektiv dokumentartradisjon. Hun henter motivene sine fra nærmeste; familien, vennene og livet som finnes i hverdagen. Fotografiene er ofte vakre, men inneholder samtidig noe sårbart og urovekkende.
Clarén debuterte i 2006 med boken og utstillingen Holding, som samme år vant prisen for beste fotobok i Sverige. Etter det laget hun flere større fotoserier som ble til bøker og utstillinger. Holding (Journal 2006), Puppy Love (Journal, 2009), Close to home (Max Ström, 2013), When everything endret (Max Ström 2018) og Need to be needed (Max Ström 2023).
Anna regnes som en av de mest innflytelsesrike samtidsfotografene i Sverige, og har hatt separate stillinger ved blant annet Dunkers i Helsingborg, Malmö Museer og ved Fotografiska i Stockholm. Claréns bilder er representert i en rekke institusjoner, deriblant Statens Konstråd og Moderna Museet i Stockholm. Anna Clarén er en av hovedlærerne ved Nordens fotoskole, Biskops Arnö, hvor hun har vært med på å lære opp en ny generasjon fotografer og fotojournalister.

Praktisk informasjon

Når:
16.06.2024 18:00-20:00

Kategori: Utstilling

Adresse: Sundsøya 11, 7670 Inderøy

Priser/billetter/påmelding

Gå til billetter/påmelding

Arrangør

Se mer informasjon om arrangøren

Arrangørens nettside

E-post: post@sagainderoy.com

Telefon: +4795476966

Kart

Kart fra Google Maps

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å se kart fra Google Maps.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler