Markedsførings- og utviklingsselskapet Den Gyldne Omvei SA tildelt Samvirkeprisen 2019
– Vi er stolte og glade over å motta denne prisen, sier styreleder Roald Huseth. – Samvirke som form ble valgt allerede fra starten for 20 år siden. Det ble lagt ned et grundig arbeid med vedtekter og driftsdokument som sikret likeverd mellom små og større bedrifter. Dette har vært et viktig fundament for å utvikle samhold, kontinuitet og utviklingen av en sterk merkevare. Vi nøler ikke med å anbefale samvirkeformen når vi blir bedt om å gi råd til andre som sysler med planer om å etablere tilsvarende nettverk, sier Huseth.
Juryens begrunnelse
Den Gyldne Omvei SA har i løpet av 20 år utviklet et sterkt fellesskap og en sterk felles merkevare, til beste for det enkelte medlem. Fellesskapet har utvilsomt vært viktig for enkeltaktører som har våget å satse fordi de har hatt et fellesskap i ryggen. Virksomheten har hele tiden klart å bevare og å løfte fellesskapet, bl.a. ut fra ønsket om at den enkelte skal lykkes gjennom felles innsats. Virksomheten er i dag sertifisert som et bærekraftig reisemål, også når det gjelder måten samarbeidet er organisert på.
Juryen har bestått av direktør Inger Solberg, Innovasjon Norge, kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen, OBOS, kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Andersen, Felleskjøpet Agri og Svein Korshamn, TONO SA (fjorårets vinner).
Om Samvirkeprisen
Prisen deles ut av Samvirkesenteret. Prisen kan tildeles enkeltpersoner og alle typer samvirkeforetak som på en eller annen måte har bidratt til å synliggjøre selskapsformen. Målet med prisen er å vise samvirke som en moderne og framtidsrettet selskapsform, som ivaretar eiernes nytte av virksomheten som drives, og som gir verdi til samfunnet.
Om Den Gyldne Omvei SA
Den Gyldne Omvei SA ble etablert etter initiativ fra Inderøy kommune i 1999. Fra starten besto foretaket av 10 lokale virksomheter innen overnatting, servering, utsalg og handel, kunst og håndverk, produksjon av lokale matspesialiteter og opplevelsesturisme. I dag har antall medlemmer vokst til 18 bedrifter. Gjennom sitt felles foretak Den Gyldne Omvei driver de felles markedsføring og utviklingsarbeid knyttet til medlemmenes forretningsmessige interesser. Foretaket stiller strenge kvalitetskrav til medlemmene, og arbeider for et høyt faglig, kollegialt og sosialt miljø medlemmene imellom. Gjennom samarbeidet under en felles paraply, har Den Gyldne Omvei i høy grad lyktes med å sette Inderøy på kartet og trekke flere besøkende til kommunen og regionen. Medlemmene tilbyr i dag mange ulike aktiviteter, og mange av medlemmene har mottatt priser for sine produkter. Om de enkelte medlemsbedrifter, se www.dgo.no
Samvirke gir merverdi til alle
– Valget av samvirkeforetak som form har i praksis vist seg å stimulere til samarbeid og erfaringsutveksling mellom bedriftene, sier styreleder Huseth. – Det er nå en selvfølge at kunder og besøkende blir anbefalt å besøke andre bedrifter i nettverket. Enkeltbedrifter har funnet hverandre i spesielle satsinger og det samarbeides om prosjekter og felles markedsaktiviteter der dette er naturlig. På denne måten kan man nok trygt si at fellesskapet har betydning også for den enkeltes resultater, tilføyer han.