Kåringen som årets kulturkommune satte fart i samarbeidet i reiselivet på Inderøy. Resultatet ble ”Den Gyldne Omvei”, et samvirke med egne medlemmer.
Årets kulturkommune 1996
Inderøy kommune ble i 1996 kåret til "Årets kulturkommune" i Norge. Kommunen arrangerte etterpå en idedugnad hvor målet var å få til et tettere og bedre samarbeid om reiselivet. På dette møtet ble navnet "Den Gyldne Omvei" lansert, noe som i ettertid har vist seg å være gull verdt.
Kommunen, ved daværende næringssjef Einar Jakobsen, inviterte i etterkant de bedriftene han mente kunne passe inn i planene, og i 1998 ble det så stiftet et andelslag.
Fra 10 til 21 medlemmer i samvirket
Den gangen var det 10 bedrifter som ble med, og man laget felles vedtekter og opptakskriterier som måtte følges og oppfylles. For å sørge for et ryddig samarbeid ble det skrevet ned egne regler for samarbeidet. Disse reglene har siden blitt justert mange ganger og kravene for å bli medlem har med årene bare blitt strengere.
Nå teller Den Gyldne Omvei 21 besøkssteder som er organisert i et samvirkeforetak. `Kvalitet i alle ledd` er den viktigste felles plattformen.
Et av de største formålene med samarbeidet er å kunne drive felles markedsføring, og ved å opptre sammen bli mer synlige og gjøre Inderøy attraktivt som reisemål.
Deler gjerne kunnskap og erfaringer
Den Gyldne Omvei kan ta på seg oppdrag med foredrag om utviklingen samvirket har vært gjennom. Det er også mulig å kjøpe seg tilgang til noen av de skriftlige dokumentene og avtalene som er laget opp gjennom årene.
Ta kontakt på [email protected] hvis du ønsker informasjon omkring dette.