Trøndelag er European Region of Gastronomy i 2022.
I 2022 har Trondheim og Trøndelag status som "European region of gastronomy" - eller "Europeisk gastronomisk matregion". Vi er stolte partnere flere av oss. Dette året skal vi sammen med aktører i hele Trøndelag løfte lokalmatsatsingen til nye høyder og bygge videre. Det handler om stolte tradisjoner, kunnskap som overføres fra generasjon til generasjon, bærekraftig utvikling og en ekstra honnør til bonden som produserer våre unike råstoff som kan serveres til både lokalbefolkning og tilreisende fra fjern og nær. Den Gyldne Omvei har i år jobbet sammen om å utvikle vårt unike konsept i 24 år. Flere av oss er stadig langt framme i skoene og tenker stadig nytt og søker utvikling for å skape nye arbeidsplasser og beholde en unik posisjon i Norge.
Les mer om European Region of Gastronomy på norwayfoodregion.no
Bedrifter langs Den Gyldne Omvei som er European Region of Gastronomy-sertifiserte
På Den Gyldne Omvei kan du i år, som før, velge og vrake i gode matopplevelser – det som er ekstra spennende i 2022, er at det er gjort et solid stykke arbeid for å synliggjøre kvaliteten på maten du tilbys. Ser du skiltet for European Region of Gastronomy hos et spisested, vet du at minst 30% av maten som serveres er lokal!
Vi har laget en oversikt for deg over sertifiserte bedrifter langs Den Gyldne Omvei:
Restauranter, hotell og andre spisesteder

Lokalmatbutikker og gårdsmatutsalg

Sertifiseringen deles inn i følgende kategorier:
Produsenter
Mat- og eller drikkeprodusenter og aktører innenfor matforedling (både småskala og volumproduksjon).
Vertskap
På Innherred møter du vertskap i særklasse som serverer deg ekte trøndersk mat og drikke av god kvalitet!
Vertskap og produsenter
Bedrifter som både serverer og produserer trøndersk mat og drikke.